Dzisiaj zakupy, papierkowe sprawy, i inne takie sprowadziły mnie do jednego natchnienia na dzisiejszy obiad.
Miało być zdrowo, smacznie i szybko. Możnaby rzec, że to obiad dla leniuchów ;) W lodówce mamy jeszcze zapas dyni, a z mamy ogródka uskubałam trochę świeżej pietruszki. Przygotowanie nie jest jakieś skomplikowane, i czasochłonne.
Składniki:
- 2,5 l bulionu
- 75g puree z dyni
- 3 łyżki pietruszki
- 2 ziemniaki
- sól
- pieprz
- chilii
Wykonanie:
Wywar ugotować na porcji drobiowej.
W międzyczasie ugotować ziemniaka. Do wywaru dodać puree dyniowe. Chwilę podgotować. Następnie dołożyć ugotowane ziemniaki i zblenderować.
Gdy konsystencja będzie za gęsta można dolać 1/2 szklanki wody. Doprawiamy chilli,solą i pieprzem według uznania. Podajemy z groszkiem ptysiowym.
2 komentarze
może i pychotka ale konsystencja chyba dziś mi nie odpowiada :p wiesz dlaczego :p
OdpowiedzUsuńTak, ja też to przerabiałam :D nadejdzie taki czas kiedy maleństwo będzie jadało zupy krem :)
Usuń