Temat DYNIA to temat rzeka. Bo pomysłów na nią jest co najmniej tyle , ile jej odmian.
My dzisiaj odkrywamy ją między innymi w wersji na podwieczorek.
Lekki, zdrowy Budyń z kaszy jaglanej z dynią.
Składniki:
-szklanki kaszy jaglanej,
-szklanka puree z dyni (było o tym TUTAJ)
-2 jabłka
-cynamon
-naturalny słodzik ja użyłam kilka listków stewii
(może być także miód, ksylitol lub inny "słodzik"),
Wykonanie:
Kaszę sparzyć i ugotować w 1,5 szklanki wody. Kiedy kasza się ugotuje (wchłonie całość wody) dodać puree z dyni, upróżone jabłka, szczyptę cynamonu i wszystko zmiksować na gładką masę. Dosłodzić do smaku według własnego uznania.
Kaszę sparzyć i ugotować w 1,5 szklanki wody. Kiedy kasza się ugotuje (wchłonie całość wody) dodać puree z dyni, upróżone jabłka, szczyptę cynamonu i wszystko zmiksować na gładką masę. Dosłodzić do smaku według własnego uznania.
0 komentarze