Dawno nie pisałam, bo przez pewien czas na stole dominowały pyszności mamy. Dzisiaj postanowiłam zrobić coś na wzór spagetti carbonara, tyle że z moją ukochaną dynią.
Przepis ten to świetna propozycja szybkiego i zdrowego obiadu. Co mnie najbardziej ucieszyło zasmakowało mojemu dziecku.
Składniki:
250 g makaronu spaghetti
150 g ricotty
1 szklanka dyniowego puree
1 łyżeczka cynamonu
szczypta gałki muszkatałowej
szczypta soli
szczypta soli
Sposób przygotowania:
Makron ugotuj al dente.
Puree podgrzej w garnku, dodaj ricottę ,cynamon i gałkę muszkatałową*
Gotuj chwilę - dopóki ser się nie rozpuści. Dodaj makaron, dokładnie wymieszaj i podawaj.
Puree podgrzej w garnku, dodaj ricottę ,cynamon i gałkę muszkatałową*
Gotuj chwilę - dopóki ser się nie rozpuści. Dodaj makaron, dokładnie wymieszaj i podawaj.
* Można dodać zamiennie swoje ulubione przyprawy, doskonale także smakuje z curry.
2 komentarze
Mmmmmmmusi być pyszne !!! :)
OdpowiedzUsuń:) Tak smakuje jak i wyglada. Ile smakoszy tyle opcji.
OdpowiedzUsuń