Pora na ciekawy przepis czyli pastę do kanapek z dyni. Jest nie tylko świetną alternatywą masła, sprawdza się na różnych domówkach jako dodatek do tacos, oraz nadaje się do wyczarowania innych przekąsek z pieczywa cieszących oko i podniebienie.
Składniki:
3/4 szkl. puree z dyni ( ja użyłam hokkaido)
1 cebula
1 łyżka oliwy
1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżeczki soku z limonki
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy
szczypta soli i pieprzu
1 cebula
1 łyżka oliwy
1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżeczki soku z limonki
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy
szczypta soli i pieprzu
Cebulę siekamy w bardzo drobną kosteczkę i szklimy na oliwie, aż będzie miękka, ale nie przyrumieniona. Puree z dyni mieszamy z zeszkloną cebulą, posiekaną natką pietruszki, majonezem i musztardą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki.
0 komentarze