, , , , ,

Chłodnik dyniowo-malinowy z wiórkami kokosowymi

11/06/2016



Czasem ciężko przekonać dziecko do jedzenia dyni. Nasze początki też nie były łatwe.  Odkąd stosujemy dietę BLW, nic już nie ląduje na podłodze. A i nowości smakowe podbijają podniebienie mojego przedszkolaka , chociażby taki oto deser czy też podwieczorek.


Składniki:
- 1/2 kg dyni (polecana Lunga, Muscat, Pink Banana)
- szklanka malin
- łyżka wiórków kokosowych
- łyżka prawdziwego miodu
- 3/4 szklanki wody

Wykonanie:
Dynię obrać i upiec 30 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie ostudzić, dodać maliny, miód, wodę i zblendować. Przed podaniem dosypać łyżkę wiórków kokosowych.


Zobacz także

1 komentarze

Prawa Autorskie

Teksty i zdjęcia podlegają prawu autorskiemu. Zapytaj zanim je wykorzystasz!

Archiwum

Polub nas na Facebooku