deser,
dla dzieci,
dynia,
maliny,
podwieczorek,
wiórki kokosowe
Chłodnik dyniowo-malinowy z wiórkami kokosowymi
11/06/2016Czasem ciężko przekonać dziecko do jedzenia dyni. Nasze początki też nie były łatwe. Odkąd stosujemy dietę BLW, nic już nie ląduje na podłodze. A i nowości smakowe podbijają podniebienie mojego przedszkolaka , chociażby taki oto deser czy też podwieczorek.
Składniki:
- 1/2 kg dyni (polecana Lunga, Muscat, Pink Banana)
- szklanka malin
- łyżka wiórków kokosowych
- łyżka prawdziwego miodu
- 3/4 szklanki wody
Wykonanie:
Dynię obrać i upiec 30 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie ostudzić, dodać maliny, miód, wodę i zblendować. Przed podaniem dosypać łyżkę wiórków kokosowych.
1 komentarze
idealne danie dla mojego alergika
OdpowiedzUsuń