, , ,

Pasta kanapkowa z limonką!

11/25/2014

Pora na ciekawy przepis czyli pastę do kanapek z dyni. Jest nie tylko świetną alternatywą masła, sprawdza się na różnych domówkach jako dodatek do tacos, oraz nadaje się do wyczarowania innych przekąsek z pieczywa cieszących oko i podniebienie.

Składniki: 

3/4 szkl. puree z dyni ( ja użyłam hokkaido)
1 cebula
1 łyżka oliwy
1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżeczki soku z limonki
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy
szczypta soli i pieprzu


Cebulę siekamy w bardzo drobną kosteczkę i szklimy na oliwie, aż będzie miękka, ale nie przyrumieniona. Puree z dyni mieszamy z zeszkloną cebulą, posiekaną natką pietruszki, majonezem i musztardą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki.




Zobacz także

0 komentarze

Prawa Autorskie

Teksty i zdjęcia podlegają prawu autorskiemu. Zapytaj zanim je wykorzystasz!

Archiwum

Polub nas na Facebooku