, , ,

Zupa - krem dyniowy z pietruszką.

4/24/2015

Dzisiaj zakupy, papierkowe sprawy, i inne takie sprowadziły mnie do jednego natchnienia na dzisiejszy obiad.
Miało być zdrowo, smacznie i szybko. Możnaby rzec, że to obiad dla leniuchów ;) W lodówce mamy jeszcze zapas dyni, a z mamy ogródka uskubałam trochę świeżej pietruszki. Przygotowanie nie jest jakieś skomplikowane, i czasochłonne.




Składniki:

- 2,5 l bulionu
- 75g  puree z dyni
- 3 łyżki pietruszki
- 2 ziemniaki
- sól
- pieprz
- chilii

Wykonanie:

Wywar ugotować na porcji drobiowej.
 W międzyczasie ugotować ziemniaka. Do wywaru dodać  puree dyniowe. Chwilę podgotować. Następnie  dołożyć ugotowane ziemniaki   i zblenderować.
 Gdy konsystencja będzie za gęsta można dolać 1/2 szklanki wody.  Doprawiamy chilli,solą i pieprzem według uznania. Podajemy z groszkiem ptysiowym.

Zobacz także

2 komentarze

  1. może i pychotka ale konsystencja chyba dziś mi nie odpowiada :p wiesz dlaczego :p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, ja też to przerabiałam :D nadejdzie taki czas kiedy maleństwo będzie jadało zupy krem :)

      Usuń

Prawa Autorskie

Teksty i zdjęcia podlegają prawu autorskiemu. Zapytaj zanim je wykorzystasz!

Archiwum

Polub nas na Facebooku