, , ,

Dynioletti :)

1/20/2015

Dawno nie pisałam, bo przez pewien czas na stole dominowały pyszności mamy. Dzisiaj postanowiłam zrobić coś na wzór spagetti carbonara, tyle że z moją ukochaną dynią.
Przepis ten to świetna propozycja szybkiego i zdrowego obiadu. Co mnie najbardziej ucieszyło zasmakowało mojemu dziecku.


Składniki:

250 g makaronu spaghetti
150 g ricotty
1 szklanka dyniowego puree
1 łyżeczka cynamonu
szczypta gałki muszkatałowej
szczypta soli


Sposób przygotowania:
Makron ugotuj al dente.
Puree podgrzej w garnku, dodaj ricottę ,cynamon i gałkę muszkatałową*
Gotuj chwilę - dopóki ser się nie rozpuści. Dodaj makaron, dokładnie wymieszaj i podawaj.


* Można dodać zamiennie swoje ulubione przyprawy, doskonale także smakuje z curry.

Zobacz także

2 komentarze

Prawa Autorskie

Teksty i zdjęcia podlegają prawu autorskiemu. Zapytaj zanim je wykorzystasz!

Archiwum

Polub nas na Facebooku